Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Κόκκινος Ουρανός: "Black Swan" και το Χόλυγουντ διδάσκει σατανισμό

Κόκκινος Ουρανός: "Black Swan" και το Χόλυγουντ διδάσκει σατανισμό: "Κάνοντας πριν λίγες ημέρες «λαμπρή πρεμιέρα» στην Αθήνα, η ταινία θρίλερ «Black Swan» (Μαύρος Κύκνος) έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον. Εκσ..."

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΓΑΠΗΣ



ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΓΑΠΗΣ

FIREPROOF
Μια εξαιρετική χριστιανική ταινία.Το σενάριο εξαιρετικό, οι ερμηνείες καταπληκτικές, η μουσική, η φωτογραφία, η σκηνοθεσία, τα τεχνικά εφέ όλα θαυμάσια. Η ταινία, όχι μόνο είναι ισάξια αλλά σαφώς υπερτερεί σε όλα αυτά τα σημεία πολλών επαγγελματικών, δήθεν καλλιτεχνικών ταινιών, που προτάσσονται για όσκαρ μόνο και μόνο γιατί προωθούν θέματα πολιτικής « ορθότητας » ( αποκρυφισμός, ομοφυλοφιλία, παγκοσμιοποίηση κ.τ.ο. ).

Η ταινία τα έχει όλα. Συναίσθημα, δραματικές σκηνές, χιούμορ, τα πάντα. Όπως σχολιάζει ένας απ’ τους συντελεστές της ταινίας, « δημιουργήσαμε μια ταινία που βλέποντάς την θα κλάψεις με την καρδιά σου, θα γελάσεις με την καρδιά σου, και θα φύγεις απ’ τον κινηματογράφο έχοντας πάρει “ τροφή ” για σκέψη.

Στις εισπράξεις τα κατάφερε μια χαρά.
Ξεκίνησε τέταρτο και τις τρεις πρώτες εβδομάδες της προβολής της ταινίας παρέμεινε στο top 10 της Αμερικής. Και όλα αυτά παρά το ότι παίχτηκε σε λίγες αίθουσες. Με έξοδα γύρω στα 500.000 δολάρια έχει εισπράξεις που μέχρι τώρα φτάνουν τα 33 εκατομμύρια δολάρια. Καθόλου άσχημα!

Η υπόθεση με δυο λόγια

Ο Kέλεμπ Χολτ είναι ένας πυροσβέστης που αντιμετωπίζει οικογενειακά προβλήματα. Ενώ σώζει καθημερινά ανθρώπινες ζωές αδυνατεί να σώσει τον γάμο του. Μια έξυπνη ειρωνία από τον σεναριογράφο, που συναντάται όχι σπάνια στην καθημερινή ζωή. Αποφασίζει να χωρίσει, όμως, ο πατέρας του τον προκαλεί να δώσει στο γάμο του μια τελευταία ευκαιρία. Του λέει πως και ο ίδιος είχε αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα. Του δίνει ένα ημερολόγιο και του λέει να κάνει κάθε μέρα, ό,τι γράφεται σ' αυτό. « Είναι 40 μέρες », του λέει, « κάνε μια προσπάθεια ». Ο Κέλεμπ αποφασίζει να το κάνει. Στην πορεία έρχεται σε επαφή με τον λόγο του Θεού, γνωρίζει τον Χριστό. Στη συνέχεια…


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΪΛΕΡ


Πώς γυρίστηκε η ταινία.
Η ταινία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα κλασικό παράδειγμα θριάμβου του εθελοντισμού. Μια ολόκληρη χριστιανική κοινότητα συμμετείχε εθελοντικά. Ο πρωταγωνιστής, ο Kirk Cameron έπαιξε εθελοντικά. Όλοι οι ηθοποιοί ήταν εθελοντές, πολλοί από αυτούς χωρίς καμιά προηγούμενη εμπειρία. Ο καθένας βοήθησε όπου μπορούσε. Κάποιος είχε καλό γούστο στα ρούχα; Έγινε υπεύθυνος σε θέματα ενδυματολογίας. Κάποιος ήξερε να βάφει, αυτό και έκανε. Άλλος ήταν υπεύθυνος ασφαλείας ( security ) στους χώρους των γυρισμάτων. Άλλος υπεύθυνος catering. Όλοι βοήθησαν κάπου.

Όμως, το εκπληκτικό δεν είναι αυτό. Το εκπληκτικό είναι πως το αποτέλεσμα υπήρξε ανώτερο πολλών επαγγελματικών ταινιών με τεράστιο badget. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Έβλεπα τις προάλλες μια ταινία mainstream παραγωγής, ακριβού προϋπολογισμού. Καμία σχέση! Σαφώς κατώτερο αποτέλεσμα, παρά τον ακριβό προϋπολογισμό, παρά τα πρωτοκλασάτα και ακριβοπληρωμένα ονόματα. ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. KAI MΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!

Δείτε τα extras και θαυμάστε πώς ο Alex Kendrick επέλεγε ποια κάμερα θα χρησιμοποιούσε. Όταν το είδα, έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Oι τύποι δεν παίζονται!

Τα γυρίσματα άρχιζαν με προσευχή. Όλοι, απ’ τους σκηνοθέτες ως τους ηθοποιούς γονάτιζαν και προσεύχονταν πριν ξεκινήσει η ημέρα, πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Χμ, φαίνεται πως ο Θεός τους άκουσε, γιατί η ταινία βγήκε μια χαρά!

Εστιάζοντας στην οικογένεια.

Οι παραγωγοί δήλωσαν πως ήθελαν να δημιουργήσουν μια ταινία που να είναι εστιασμένη στην οικογένεια. « Η οικογένεια δέχεται επίθεση στην Αμερική και αισθανθήκαμε πως έπρεπε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό », δήλωσαν.

Η ταινία επεξεργάζεται τέλεια το θέμα. Δείχνει πώς με πρακτικούς τρόπους, με ανθρώπινα μέσα και προσπάθειες μπορεί να ενισχυθεί η σχέση των δύο συζύγων. Αλλά δεν περιορίζεται μόνο σ’ αυτό. Δείχνει ποιός είναι Αυτός που μπορεί να ενώσει τους δύο συζύγους. Ποιος είναι Αυτός που με την Χάρη Του ευλογεί την οικογένεια.
Ο πρωταγωνιστής συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί να αποκαταστήσει την σχέση του με την σύζυγό του αν δεν αποκαταστήσει την δική του σχέση με τον Θεό.

Επίσης, οι παραγωγοί βασίζονται στους λόγους του Αποστόλου Παύλου για να κάνουν μια αναγωγή της σχέσης των δύο συζύγων προς την σχέση του Χριστού με την Εκκλησία. Όπως ο Χριστός σταυρώθηκε για την Εκκλησία, έτσι και ο σύζυγος πρέπει να θυσιάζεται για την σύζυγό του. Ο γάμος πρέπει να θεμελιωθεί στην αυτοθυσία, στην αυτοπροσφορά.

Δεν μπορείς να δώσεις κάτι που δεν έχεις. Πρέπει να γεμίσεις την ψυχή σου αγάπη για να μπορέσεις στην συνέχεια να την μεταδώσεις. Και ποιά είναι η πηγή της αγάπης; Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ.

Η ταινία φαίνεται πως έχει σώσει πολλούς γάμους στην Αμερική. Τα σχόλια στο διαδίκτυο το αποδεικνύουν.
Μεταφέρουμε μερικά

1) « Αυτή η ταινία πράγματι χτύπησε διάνα στο σπίτι… Και οι δύο είχαμε περίπου εγκαταλείψει ο ένας τον άλλο. Η μητέρα μου με κάλεσε και μου είπε για την ταινία. Θα πήγαινα στον κινηματογράφο να δω την ταινία μόνη μου. Πιστεύω πως ο Θεός παρενέβη και ο άνδρας μου γύρισε νωρίτερα εκείνη την ημέρα απ’ την δουλειά.… Κατά την διάρκεια της ταινίας, τον άκουγα να ψιθυρίζει, “ Είμαστε εμείς σ’ αυτήν την οθόνη ’. Περιμέναμε να φύγουν όλοι απ’ τον κινηματογράφο. Ο άνδρας μου με κράτησε σφιχτά κλαίγοντας και με ευχαρίστησε που τον πήρα να δει αυτήν την υπέροχη ταινία. Είμαστε ένα αλλαγμένο ζευγάρι. Σεβόμαστε περισσότερο και αγαπούμε περισσότερο ο ένας τον άλλο. Είναι πραγματικά υπέροχο να είσαι ερωτευμένος με κάποιον που ο Θεός διάλεξε ειδικά για σένα »

2) « Η επί δεκατρία έτη γυναίκα μου μου είχε δώσει χαρτιά διαζυγίου την Δευτέρα το βράδυ πριν βγει η ταινία. Το σενάριο θα μπορούσε να έχει γραφεί για μας. Είμαστε και οι δυο καλοί άνθρωποι απλά δεν είμασταν καλοί ο ένας απέναντι στον άλλο. Πήρα ένα τηλεφώνημα από ένα φίλο μου που επέμενε πως εγώ και η γυναίκα μου έπρεπε να δούμε την ταινία. Φοβόμουν να της το ζητήσω, αλλά το έκανα. Πήγαμε την Κυριακή…. Ουάου… Εμείς ήμασταν στην οθόνη. Πήγαμε στο σπίτι και μιλήσαμε για πολλά πράγματα και οι δύο ζητήσαμε συγγνώμη ο ένας απ’ τον άλλο. Αποφασίσαμε να μείνουμε μαζί, να αρχίσουμε να πηγαίνουμε μαζί στην Εκκλησία ξανά και να συμπεριφερόμαστε ο ένας στον άλλο, όπως θα έπρεπε να συμπεριφερόμαστε απ’ την αρχή. Η σύζυγός μου κάλεσε τον δικηγόρο την Δευτέρα και του είπε πως δεν θέλει διαζύγιο και εγώ έκανα το ίδιο. Παραγγείλαμε το βιβλίο « Τhe Love Dare » και για τους δυο μας την Τρίτη, και το πακέτο γάμου επίσης. Ευχαριστούμε τόσο πολύ που μας δείξατε πως δεν είμαστε το μοναδικό ζευγάρι με αυτά τα προβλήματα και που μας δείξατε μια νέα κατεύθυνση να στραφούμε. Αγαπώ την σύζυγό μου και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε τη νέα ζωή μας μαζί!
The Love Dare
Το βιβλίο " The Love dare " δημοσιεύτηκε μετά την προβολή της ταινίας. Είναι το ημερολόγιο που αναφέρεται στην ταινία. Και αυτό τα πήγε μια χαρά στις πωλήσεις. Έγινε νούμερο ένα bestseller στους New York Times και στο Amazon.com. και ακόμη εξακολουθεί να κινείται στην αγορά με πολύ καλές πωλήσεις.
Ένας απ’ τους συντελεστές της ταινίας δηλώνει: « Αν είχα το Love Dare πριν μια δεκαπενταετία δεν θα είχα χωρίσει » ( στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα, που λέει ο λαός ).

Σχετικά με τον Kirk Cameron


Τί να πούμε γι' αυτό το παληκάρι; Κατ' αρχήν είναι συμπαθέστατος. Δείτε την φωτογραφία. Έγινε διάσημος ως παιδί ηθοποιός σε διάφορους ρόλους και κυρίως μέσα από τη νεανική σειρά « Growing Pains », όπου γνώρισε και την γυναίκα του, Chelsea Noble, επίσης ηθοποιό. Όπως έχει δηλώσει, αισθανόταν ένα κενό στην ζωή του που ούτε η επιτυχία μπορούσε να το γεμίσει ούτε τίποτε άλλο. Βρήκε τον Χριστό και άλλαξε την ζωή του. ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. Έχει συνολικά έξι παιδιά ( 4 υιοθετημένα και 2 δικά του ). Ίδρυσε ένα ίδρυμα για παιδιά με ανίατες ασθένειες το " FIRE FLY " ( ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΑ ) που συν τοις άλλοις προσφέρει στα παιδιά και τις οικογένειές τους μια εβδομάδα δωρεάν διακοπές στο Firefly camp ( καλοκαιρινή κατασκήνωση ). Επίσης, ο Kirk παρουσιάζει μια χριστιανική εκπομπή με τον Ray Comfort. Γυρίζει πια Χριστιανικές ταινίες και έχει αφιερώσει την ζωή του στον ΧΡΙΣΤΟ. Ιδιαίτερα γνωστή είναι η συμμετοχή του στην σειρά ταινιών " LEFT BEHIND ", την οποία θα παρουσιάσουμε σε άλλο άρθρο μας. Και στον Kirk θα επανέλθουμε.


ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ


Σε κάθε ντιβιντάδικο.


ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ


*****

H ταινία Fireproof είναι η τρίτη ταινία αυτής της ομάδας παραγωγής. Σε άλλο άρθρο μας θα παρουσιάσουμε και τις δύο προηγούμενες ταινίες.



ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ